Coeva | Organisatie
231
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-231,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Organisatie

Als je langdurige ervaring hebt met armoede en sociale uitsluiting en je wilt leren je ervaring en wijsheid op een professionele wijze in te zetten in het bestrijden van armoede, dan is de meerjarige opleiding misschien wel iets voor jou.

COEVA staat voor Coöperatieve Opleidingen voor Ervaringsdeskundigen in Armoede en Sociale Uitsluiting. Coeva is eigenaar van de opleiding.

Het initiatief tot het inrichten van COEVA en de opleiding is genomen door een samenwerkingsverband van Stichting Eropaf, Leefkringhuis Amsterdam Noord, het Kenniscentrum Maatschappelijk Innovatie van HvA IGPB en stichting Samenwonen-Samenleven.

 

Beleidsplan voor 2018

BESTUUR
Het bestuur van COEVA is te bereiken via het secretariaat info@coeva.nl 

Beloningsbeleid:

Het bestuur van COEVA. bestaande uit voorzitter: Martin Stam, penningmeester: Hans Krikke en algemeen bestuurslid: Esma Curuk heeft ter vergadering van 7 mei 2018 besloten de bestuurders op jaarbasis een vergoeding van maximaal 1.000 euro per bestuurslid toe te kennen.

RSIN: 856055323

Martin Stam
Voorzitter (inhoud & kwaliteit)

Martin Stam promoveerde in 2008 op een onderzoek naar hoe en wat docenten leren die hun eigen school innoveren.
Hij was 45 jaar docent, manager, onderzoeker in het hoger onderwijs.
Laatstelijk als

Lector ‘Outreachend werken en innoveren’ bij de Hogeschool van Amsterdam
Docent Management van innoveren aan de masteropleiding Social Work bij de Hogeschool van Amsterdam.
Medeoprichter van stichting Eropaf! (voorkomen huisuitzettingen, 2007)
Medeoprichter van COEVA.

Hans Krikke
Penningmeester, financiën en organisatie

In 20013, na een kwart eeuw schrijverij en filmerij, gestart met community activiteiten in Amsterdam West en Nieuw West. Jarenlang als vrijwilliger, toen als kwartiermaker, later als projectcoördinator en weer later – sinds 2011 – als directeur van een vernieuwende sociaal ondernemende welzijnsorganisatie; Samenwonen-Samenleven. SWSL is mede initiatiefnemer van COEVA.

“Professionele ervaringsdeskundigen die bij COEVA worden opgeleid zijn ondersteuners, bruggenbouwer, ontwerpers en architecten van beleid, vertalers tussen de leef- en systeemwereld, maar bovenal zijn het activisten. Voor een inclusief armoedebeleid is het soms nodig door de porseleinkast te gaan, de boel op te schudden en meer te zijn dan een luis in de pels. Maar altijd is de benadering nodig die gekleurd is door ‘van binnenuit’, van ‘onderop’ en ‘samen’ te werken. Activistische professionals kunnen dat als geen ander”.

Esma Curuk
Ssecretaris, werving en selectie

Geboren in Turkije, getogen in Amsterdam.
Een eigenwijze en eigentijdse vrouw met een bijzondere loopbaan. Heeft veel levenservaring en zaken als armoede, huiselijk geweld en uitsluiting zijn haar niet onbekend. Daarnaast heeft ze ook een indrukwekkende cv met veel werkervaring op het gebied van outreachend werken in wijkteams, management en leren en ontwikkelen bij de gemeente Amsterdam. Verder is ze een oud studente of met een deftig woord Alumni van de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening aan de hogeschool van Amsterdam, waarna ze verder is gegaan met diversiteitsmanagement en frontlijnsturing. Haar overtuiging op het gebied van ervaringsdeskundige is dat ze onmisbaar zijn, ze zijn de spiegel voor elke professional. COEVA is een kans voor ervaringsdeskundige om vanuit de positie waar ze zitten hun eigen wereld en die van anderen groter te maken. Haar vrienden omschrijven haar als; open minded, leergierig, direct, daadkrachtig, scherp, ruimhartig en sensitief.

Secretariaat
Secretariaat

Het secretariaat bestaat uit Leyla Gezik. Zij wordt ondersteund door het bestuur.

Telefoonnummer:

0031-6-83972489

Adviesraad
Adviesraad

In ontwikkeling is een Adviesraad bestaande uit co-financiers, inkopers en vertegenwoordigers van instellingen en bedrijfsorganisaties die een praktijkleerplek voor COEVA studenten aanbieden. In het najaar van 2018 wordt de Adviesraad geïnstalleerd. Halfjaarlijks komt de Adviesraad bijeen.

Overlegstructuur
Overlegstructuur

Binnen Coeva overleggen docenten tweewekelijks over (a) vorderingen van de studenten, (b) inhoud van de lessen, (c) ontwikkeling van de opleiding. Studenten vormen een studentenplatform om praktische zaken over de opleiding te bespreken, maar ook om mee te denken over de lessen en de opleiding. Maandelijks komen docenten en het bestuur bijeen voor overleg.

Landelijke samenwerking
Landelijke samenwerking

Niet alleen in Amsterdam is de meerjarige opleiding tot ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting van start gegaan. Dat gebeurt ook

in  Groningen (Mens en Maatschappij),
in Eindhoven (Markieza) en
in Utrecht.

De initiatieven in genoemde steden werken in een landelijke samenwerkingsverband aan de ontwikkeling van

  • eindtermen voor de opleiding – competenties-niveaus –
  • examen, certificering en diplomering,
  • werving en selectie,
  • communicatie – landelijke afstemming op inhoud en beroepsprofiel,
  • opleiding nieuwe ervaringsdeskundige docenten.

De landelijke samenwerking wordt ondersteund door een secretariaat (Edasu).

Sponsoren